خواص شگفت انگیز ژلاتین

خواص ژلاتین Gelatin-benefits

ژلاتین ماده ای بدون طعم و شفافه که از ترکیب اجزای جور واجور بدن جانوران از جمله استخون و غضروف ساخته می شه. این ماده مغذی شامل پروتئینا و اسیدهای آمینه لازم بدن بوده و مصرف اون ضامن سلامت و جوانیه.

در ادامه ۱۹ مورد از خواص مصرف ژلاتین در رژیم غذایی بررسی شده.

۱. تقویت مفاصل

ژلاتین به واسطه کاهش التهاب، موجب کاهش درد و بهبود سلامت مفاصل می شه.

۲. اثر ضدپیری

ژلاتین شامل مقداری زیادی کلاژنه. مصرف روزانه کلاژن مانع چروک شدن پوست در اثر افزایش سن می شه.

۳. تعادل هورمونی

ژلاتین اندازه انسولین بدن رو تنظیم کرده و در دفع استروژن اضافی که در اثر مصرف اجناس آرایشی و بهداشتی سمی، آلودگیای محیطی، غذاهای فرآوری شده و مصرف داروهای هورمونی به بدن وارد می شه، نقش اساسی داره.

۴. بهبود خستگی آدرنال

خستگی آدرنال، یه آسیب شایعه که وقتی بدن تحت فشار زیادی قرار داره، ایجاد می شه. در یه همچین موقعیتی بدن بیشتر از هر زمان دیگری به اسیدهای آمینه و مواد معدنی نیاز داره و ژلاتین یه منبع غنی واسه این مواد حساب می شه.

۵. کاهش وزن

ژلاتین میتونه اندازه ترشح هورمون رشد و هم اینکه اندازه سوخت و ساز بدن رو زیاد کنه. هم اینکه مصرف ژلاتین در رژیم غذایی واسه یه مدت تقریبا طولانی احساس سیری بوجود میاره و اینجوری موجب کم شدن اندازه کالری مصرفی و در آخر کاهش وزن می شه.

۶. رفع سلولیت

مهمترین دلیل سلولیت، کمبود کلاژن در بدنه. ژلاتین با تامین کلاژن موردنیاز بدن مانع بروز این آسیب می شه.

۷. بهبود زخما و جراحتا

اسید آمینه ای موسوم به گلیسین که در ژلاتین هست، اثر ضد التهاب داره و موجب بهبود زخما و جراحتا می شه.

۸. پوست سرحال و قشنگتر

ژلاتین منبع سرشار کلاژنه که موجب کشسانی و یکدستی پوست می شه. کلاژن حدود یه چهارم از وزن بدن رو تشکیل داده و عامل اصلی سرحالی و جوونی پوست حساب می شه.

۹. دفع سموم پروتئین حیوونی

گوشت و تخم مرغ شامل یه جور اسید آمینه موسوم به میتونین هستن که موجب افزایش هموسیستئین در خون می شه. هموسیستئین یکی از عوامل بیماریای قلبی، سکته و بیماریای روانیه. گلیسین موجود در ژلاتین، متونین موجود در گوشت رو دفع کرده و مانع بروز مشکلات مضر مصرف پروتئین حیوونی می شه.

۱۰. خواب راحت تر

با مصرف ژلاتین مقادیر خیلی از گلیسین وارد بدن می شه که یکی از آثار اون، خواب راحته.

۱۱. بهبود سلامت استخوانا

یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده استخون، کلاژنه که مقادیر خیلی از اون در ژلاتین پیدا میشه. یافته های تحقیقات زیادی نشون میده که مصرف ژلاتین موجب افزایش تراکم استخون می شه.

۱۲. بهبود سلامت کبد

یکی از اثرات مهم گلیسین سم زدایی از بدنه. کمبود این ماده در بدن موجب مشکل کارکرد کبد می شه.

۱۳. بهبود التهاب

وجود التهاب در بدن عامل خیلی از بیماریا هستش و به خاطر همین مقابله با التهاب، یکی از عملکردهای لازم سیستم دفاعی بدنه. مصرف ژلاتین یه راه حل ساده و خوش طعم واسه مقابله با التهاب حساب می شه.

۱۴. تمدد اعصاب و کاهش اضطراب

گلیسین موجب تمدد اعصاب و کاهش اضطراب در بدن می شه و مصرف روزانه ژلاتین در رژیم غذایی مقادیر خیلی از این ماده رو تامین می کنه.

۱۵. بهبود هاضمه

ژلاتین خوراکی با آب موجود در معده ترکیب شده و حرکت مواد غذایی رو در سیستم گوارشی آسون کردن می کنه. هم اینکه ژلاتین به ترشح اسید معده و بازسازی دیواره اون کمک می کنه و در کل موجب افزایش سطح سلامت معده و دستگاه گوارش می شه.

۱۶. درمان آلرژی غذایی

ژلاتین از راه کمک به بازسازی دیواره معده، ورود مواد سمی و حساسیت زای موجود در خوراکیا رو به بدن سخت تر می کنه.

۱۷. حفظ حجم عضلانی

در جریان بیماریای بلندمدت، از حجم عضلانی بدن کم میشه. اما به کار گیری ژلاتین در رژیم غذایی بیماران مانع این اتفاق می شه.

۱۸. تقویت مو و ناخن

ژلاتین شامل یه جور ماده مغذی موسوم به کراتینه که عامل اصلی تشکیل دهنده ناخن و مو حساب می شه. مصرف این ماده در رژیم غذایی موجب تقویت مو و ناخن می شه.

۱۹. کاهش هزینه پخت و پز

مصرف ژلاتین در رژیم غذایی، می تونه پروتئین حیوونی لازم بدن رو بدون به کار گیری گوشت قرمز تامین کنه. اینجوری به کار گیری این ماده مغذی منتهی به کاهش هزینه های خوراک خونواده می شه.

بهترین روش مصرف ژلاتین، ترکیب اون با بقیه مواد غذاییه. ژلاتین تجاری که به شکل دسرهای آماده یا پودر دسر در بازار هست، شامل مقادیر زیادی رنگ مصنوعی و طعم دهنده س و منبع مناسبی واسه ژلاتین ارگانیک به حساب نمیاد. بهترین نوع ژلاتین، پودر ژلاتین خالصه که از استخون گاو جفت و جور می شه.

تخمه هندوانه چه خاصیتی داره؟

آلبالو چه خواصی داره؟

ایرنا بازنشر رژیم غذایی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *