Posted on

پیاز از خونواده سیر و موسیره و طبیعتی گرم و خشک داره.

از پیاز نه فقط به عنوان طعم دهنده بلکه به عنوان بوزدا در خیلی از غذاها ـ به خصوص شکل های جور واجور گوشت ها ـ استفاده می کنن.

اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین فایده های درمانی اون رو هم نمی توان ندیده شمرد.

نکات خرید و نگهداری

پیازی بخرین که سالم و جوونه نزده باشه؛ اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین واسه نگهداری اون مانند سیب زمینی، مکانی تاریک و به دور از رطوبت رو انتخاب کنین.

البته بعضی ها پیشنهاد می کنن واسه انبار پیاز در شرایط فوق، اونا رو به حالت وارونه ـ به صورتی که قسمت ریشه اون به سمت بالا قرار گیرد ـ نگهداری کنین.

خواص غذایی

پیاز پر از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، اسید فولیک، مقدار کمی آهن، مس، روی و شکل های جور واجور ویتامین های B هستش.

فایده های درمانی

یکی از مهم ترین خواص پیاز، اثر شفابخش اون روی قلبه. محققین عقیده دارن خوردن نصف پیاز متوسط در روز، ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون رو کاهش می دهد و به جای اون دلیل افزایش کلسترول خوب می شه.

علاوه بر این، پیاز فشارخون و هم اینکه قندخون رو هم تنظیم می کنه.

ـ پیاز مانند سیر، یه آنتی بیوتیک طبیعی و قویه و طیف بزرگی از عفونت ها و میکروب های مریضی زا رو ـ از  عامل اسهال گرفته تا مریضی سل ـ درمان می کنه.

ـ واسه جلوگیری از سرماخوردگی و هم اینکه کاهش سرفه و رفع مشکلات مجاری تنفسی، پیاز پخته بخورین.

ـ پیاز پر از ترکیبات گوگردیه و به خاطر همین میتونه روند تغییر شکل سلول ها ـ که منتهی به سرطانی شدن اونا می شه ـ رو متوقف سازه؛ علاوه بر اون، گوگرد موجود در پیاز واسه رشد مو هم خوبه.

ـ مصرف پیاز واسه درمان یبوست، بی خوابی، میگرن، چاقی، ورم گلو، پروستات، بواسیر، یرقان و بسیاری مریضی های دیگه خوبه.

۱۰۰ گرم پیاز چه داره:

انرژی: ۶۱ کالریپروتئین: ۱/۸ گرم، هیدرات کربن:  ۱۳/۸ گرم، چربی: ۰/۲۵  گرم، فیبر: ۲/۹ گرم، ویتامین C: ده میلی گرم

جمع آوری : آلامتو

به نقل از : همشهری آنلاین

چربی

فلفل دلمه ای چه خاصیتیایی داره؟

خاصیت شنبلیله خشک شده چیه؟

شکل های جور واجور پیاز بازنشر سیر همشهری آنلاین ویتامین پیاز