خواص خوردن ماهی برای سلامت

پختن ماهی

هممون میدونیم که ماهی یه غذای سالم و مغذی است و واسه سلامت باید اون رو در رژیم غذایی خود داشته باشیم اما میخوایم در این مقاله به صورت تخصصی به بررسی خواص ماهی بپردازیم تا بیشتر از پیش به اهمیت ماهی پی ببریم.

به گزارش آلامتو به نقل از مجله سلامت ؛ ماهی جزو سالم ترین غذاهای روی این سیاره س. ماهی پر از مواد مغذی مانند پروتئین و ویتامینDه. ماهی بهترین منبع اسیدهای چرب امگا ۳ در دنیاس، که فوق العاده واسه بدن و مغز مهم هستن. در این جا به ۱۱ مورد از فواید مصرف ماهی، که با تحقیق ها تایید شده ان، آورده شده.

۱. ماهی شامل مواد مغذی مهمیه که بیشتر مردم به اندازه کافی دریافت نمی کنن.

به طور کلی، همه شکل های جور واجور ماهی واسه شما خوبه. اون ها شامل مواد مغذی زیادی هستن، که بیشتر مردم از رژیم غذایی خود به اندازه کافی دریافت نمی کنن. ماهی شامل پروتئین با کیفیت بالا، ید، ویتامین های جور واجور و مواد معدنیه. با این حال، بعضی از ماهی ها بهتر از شکل های جور واجور دیگه هستن و شکل های جور واجور چرب اون در گروه سالم ترین نوع ماهی ها در نظر گرفته می شن. دلیل اینه که در ماهی های چرب (مانند ماهی آزاد، قزل آلا، ساردین، ماهی تن و ماهی خال مخالی) مواد مغذی براساس چربی، بیشتر یافت می شه. این مواد شامل ویتامین Dمحلول در چربی، ماده غذایی که بیشتر مردم دچار کمبود اون هستن، می شه. این ویتامین مانند یه هورمون استروئیدی در بدن عمل می کنه. ماهی های چرب، اسیدهای چرب امگا ۳ خیلی بالایی دارن. این اسیدهای چرب واسه کارکرد بهینه ی بدن و مغز حیاتی هستن و به طور جدی با کم شدن خطر دچار شدن به خیلی از مریضی های مرتبطند. واسه تامین امگا ۳ مورد نیازتون، خوردن روغن ماهی دست کم یه یا دو بار در هفته پیشنهاد می شه.

۲. ماهی ممکنه خطر دچار شدن به حملات قلبی و سکته رو کم کنه.

ماهی و سلامت قلبحملات قلبی و سکته دو نمونه از شایع ترین علل مرگ زودرس در جهان هستن. به طور کلی ماهی در گروه بهترین غذاهاییست که می توان واسه داشتن یه قلب سالم مصرف کرد. پس جای تعجب نیس که خیلی از تحقیقات مشاهده ای بزرگ مربوط به اون هستش که آدمایی که به طور منظم روغن ماهی مصرف می کنن، کمتر در خطر حملات قلبی، سکته مغزی و مرگ به وجود اومده بوسیله مریضی های قلبی قرار می گیرند. یه مطالعه در آمریکا بین بیشتر از ۴۰،۰۰۰ مرد، که به طور منظم یک یا چند وعده ماهی در هفته مصرف می کردن بررسی کرد، یافته های نشون دهنده بود که اونا ۱۵٪ کمتر در خطر مریضی های قلبی قرار داشتن. محققان می گن که شکل های جور واجور ماهی های چرب، به دلیل مقدار بالای اسیدهای چرب امگا ۳، واسه سلامت قلب مفیدترند.

۳. مواد مغذی موجود در ماهی در طول دوران رشد حیاتی ان.

اسیدهای چرب امگا ۳ واسه رشد و تکامل بدن لازمن. اسید چرب امگا ۳، اسید دوکوزاهگزانوییک (DHA)، از اهمیت خاص ایی برخورداره، چون واسه رشد مغز و چشم لازمه. واسه همینه که بیشتر پیشنهاد می شه مادران باردار و شیرده حتما اسیدهای چرب امگا ۳ به اندازه کافی مصرف کنن. با این حال، یه اخطار در مصرف ماهی به مادران باردار هست. بعضی از ماهی ها جیوه بالایی دارن، که از قضا با مشکلات رشد مغز در ارتباطه.

به همین دلیل، زنان باردار باید فقط ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی قزل آلا و چیزای دیگه ای به جز اینا رو که در زنجیره مواد غذایی قرار دارن رو مصرف کنن و اندازه اون رو به ۳۴۰ گرم در هفته محدود کنن. هم اینکه زنان باردار باید از گوشت خام و نپخته (از جمله سوشی) دوری کنن، چون ممکنه شامل میکروارگانیسم هایی باشه که می تونه واسه جنین مضر باشه.

۴. ماهی می تونه باعث افزایش ماده خاکستری مغز شده و نقش محافظتی در برابر نابودی مغز به وجود اومده بوسیله کهولت سن شه.

یکی از عواقب به وجود اومده بوسیله پیری، اینه که کارکرد مغز بیشتر ضعیف کردن می شه. ( که با عنوان نابودی شناختی مربوط به سن میگن). این در خیلی از موارد طبیعیه، اما مریضی های عصبی جدی مانند مریضی فراموشی هم هست. خیلی مهم اون هستش که در خیلی از تحقیقات مشاهده ای اثبات شد، آدمایی که بیشتر ماهی می خورند، روند کندتری به طرف زوال عقل دارن. یه عملکرد که می تونه با ماده خاکستری در مغز رابطه داشته باشه. ماده ی خاکستری، کلی بافت عملکردی مغزه، که شامل سلول های عصبیه که اطلاعات رو پردازش می کنه، خاطرات رو حفظ و شما رو آدم می سازه. تحقیقات نشون داده ان آدمایی که هر هفته ماهی مصرف می کنن، ماده خاکستری بیشتری در مرکز مغز دارن، که تنظیم احساسات و حافظه رو بردوش داره.

۵. ماهی به پیشگیری و درمان افسردگی کمک می کنه و شما رو به انسانی خوشحال تر بدل می کنه.

افسردگی یه مشکل روانی جدی و فوق العاده شایعه. مشخصه که افسردگی، باعث غم و اندوه، کاهش انرژی و از دست دادن علاقه به زندگی و فعالیت ها می شه. هر چند نه به اندازه مریضی قلبی یا چاقی، اما افسردگی الان یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی در دنیاس. آزمایش های کنترل شده زیاد هم نشون دادن که اسیدهای چرب امگا ۳ در برابر افسردگی به درد بخور هستن و به طور زیادی باعث افزایش تاثیر داروهای ضد افسردگی می شن. یعنی ماهی واقعا می تونه شما رو فرد شادتری سازه و باعث بهتر شدن کیفیت زندگی شما شه. ماهی و اسیدهای چرب امگا۳، هم اینجور ممکنه به بقیه مشکلات روانی مانند مشکل دو قطبی کمک کنه.

۶. ماهی تنها منبع غذایی خوب ویتامین D هستش.

در سال های گذشته توجهات زیادی به ویتامین D معطوف شده. این ویتامین مهم، در واقع مانند یه هورمون استروئیدی در بدن عمل می کنه، البته ۴۱.۶٪ از جمعیت آمریکا دچار کمبود اون هستن. ماهی و اجناس جفت و جور شده از ماهی تا حد زیادی بهترین منابع غذایی ویتامین D هستن. ماهی های چرب مانند ماهی آزاد و شاه ماهی شامل بالاترین مقدار ویتامین D هستن. فقط۱۱۳ گرم ماهی قزل آلای پخته شده، شامل حدود ۱۰۰٪ ویتامین D پیشنهاد شده در روزه. بعضی از روغن های شکل های جور واجور ماهی مانند روغن کبد ماهی کاد، ویتامین D خیلی بالایی دارن، تنها یه قاشق غذاخوری از اون بیشتر از ۲۰۰ ٪ از مصرف پیشنهاد شده ویتامین D رو تامین می کنن. اگه شما نور آفتاب دریافت نمی کنین و به طور منظم ماهی های چرب مصرف نمی کنین، پس ممکنه بخواین از مکمل ویتامین D استفاده کنین.

۷. مصرف ماهی با کم شدن خطر دچار شدن به مریضی های خود ایمنی از جمله دیابت نوع ۱ ربط داره.

مریضی خود ایمنی وقتی رخ میدن که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله می کنه و اون ها رو از بین ببره. یه مثال مهم دیابت نوع ۱ه، که به سیستم ایمنی بدن، سلول های تولید انسولین در پانکراس حمله می کنه. تحقیقات زیاد نشون داده ان که مصرف امگا ۳ و یا روغن ماهی با کم شدن خطر دچار شدن به دیابت نوع ۱ در کودکان و هم اینکه گونه ای از دیابت خود ایمنی در بزرگسالان ربط داره. یافته های هرچند مقدماتی هستن، اما محققان می گن که این یافته های ممکنه دلیل مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D در ماهی و روغن ماهی باشه. بعضی می گن که مصرف ماهی ممکنه خطر دچار شدن به آرتریت روماتوئید و اسکلروز چندگانه رو کم کنه، اما دلایل موجود ضعیف هستن.

۸. ماهی به پیشگیری از آسم در کودکان کمک می کنه.

یه مریضی شایعه که مهم ترین خصیصه ی اون التهاب طولانی مجرای تنفسیه. بدیش اینه، اندازه آسم به طور زیادی در چند دهه گذشته زیاد شده. تحقیقات نشون می دهد که مصرف ماهی به طور منظم ۲۴٪ خطر دچار شدن به آسم رو در کودکان کاهش می دهد، اما اثر زیادی در بزرگسالان نداره.

۹. ماهی از بینایی در دوران سالمندی مواظبت کنه.

یه نوع مریضی موسوم به نابودی قرنیه یکی از کلی علل مشکلات بینایی و نابیناییه و بیشتر روی افراد سن بالا تر اثر میذاره. دلایلی هست مربوط به اینکه ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ ممکنه باعث مواظبت در برابر این مریضی شن.

تو یه مطالعه مشخص شد مصرف منظم ماهی خطر دچار شدن به نابودی قرنیه رو تا ۴۲٪ در زنان کاهش می دهد.

مطالعه ایی دیگری نشون داد که خوردن روغن ماهی یه بار در هفته خطر دچار شدن به نابودی قرنیه هم اینکه ی شکل گیری رگ های خونی در چشم رو تا ۵۳٪ کاهش می دهد.

۱۰. ماهی می تونه کیفیت خواب رو بهتر کنه.

مشکلات خواب در سراسر جهان فوق العاده عادی شده ان. دلایل جور واجور بسیاری واسه اون هست. (مثل افزایش قرار گرفتن در برابر نور آبی)، اما بعضی از محققان می گن که کمبود ویتامینD هم می تونه بر مشکلات خواب تاثیر داشته باشه. تو یه مطالعه ی ۶ ماهه روی ۹۵ مرد میانسال که سه روز در هفته یه وعده غذایی شامل ماهی قزل آلا مصرف می کردن، مشخص شد ماهی موجب بهبود خواب و کارکرد روزانه اونا شده. محققان این باورند که این به دلیل ویتامین D موجود در ماهی قزل آلاه.

۱۱. ماهی خوشمزه س و آماده سازی اون آسونه.

آخرین نکته هرچند از امتیازات ماهی نیس، اما خیلی با اهمیته. واقعیت اینه که ماهی خوشمزه س و آماده سازی اون آسون. به خاطر همین، جا دادن اون در رژیم غذایی باید تقریبا آسون باشه. خوردن ۱ تا ۲ بار ماهی در هفته واسه به کار گیری ارزش غذایی بالای اون باید مورد توجه گرفته شه. در صورت امکان، به جای ماهی های پرورشی، ماهی های آزاد رو اتنخاب کنین. ماهی آزاد امگا ۳ بیشتری داره و به احتمال زیاد اندازه کمتری با آلاینده های مضر آلوده شده است. اما بازم می توان گفت، خوردن ماهی پرورشی، امتیازات خیلی بیشتری از خطرات اون داره. همه شکل های جور واجور ماهی واسه شما به درد بخور هستن.

خواص مدیتیشن واسه پوست و زیبایی

امتیازات مدیتیشن

رژیم غذایی مجله سلامت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *