«حتما شانس خوبی داشته…»، «نه شاید پشتش به سرمایه پدرش گرم بوده…»؛ حتما شمام تا الان با آدمایی برخورد کردین که مواردی مثل این رو دلیل موفقیت افراد می دونن اما موضوع به این سادگی نیس و حتی محققان هم در این مورد با هم اختلاف دارن.
بر خلاف اختلاف نظرهای موجود، خیلی از محققان بخش رفتارشناسی دلیل اصلی موفقیت افراد رو نه شرایط یا نبوغ ذاتی بلکه برنامه ریزی درست می دونن.
افراد موفق واسه مشخص کردن اهدافشون از رویکردهای روشمند استفاده می کنن که با تعریف موفقیت شروع شده و با جفت و جور نقشه راه دنبال می شه. این روش لازمه صبر و ایستادگی زیادیه اما در آخر به یافته های فوق العاده ختم می شه.
مدیرعامل شرکت Aha که نرم افزار جفت و جور نقشه راه مورد استفاده بیشتر از ۱۵۰ هزار شرکت رو پیشرفت داده میگه:
وقتی که مردم ازم درباره برنامه ریزی سوال می کنن جواب من به اونا یه چیز است: باید اول هدفتون رو مشخص کنین
این هدف می تونه به طور کامل مشخص بوده یا دامنه ای گسترده تری رو در برگیرد، مثلا ممکنه جواب شما «ایجاد اپلیکیشنی واسه تعامل بهتر بین پزشکان و بیماران» بوده یا به صورت کلی تر «ایجاد فرصتای آموزشی مناسب واسه افراد محروم از تحصیل» باشه.
پس از این تعیین هدف هیچ فرمول جادویی واسه رسیدن به موفقیت وجود نداره و باید واسه رسیدن به اون همت داشته باشین. با این حال مرحله اول یعنی تعیین هدف نیازمند توجه به نکات زیره:
سرفصل محتوا
- واقع گرایی
- اهداف رقابت برانگیز
- یادداشت ورداری
- به اشتراک گذاری برنامه
- تجسم موفقیت
- منبع: INC
واقع گرایی
اهداف رقابت برانگیز
یادداشت ورداری
به اشتراک گذاری برنامه
تجسم موفقیت
همونطور که گفتیم تعیین هدف تنها اول قدم واسه رسیدن به موفقیته و پس از اون همه چیز به تلاش و اراده شما بستگی داره. یادتون نره که تعیین معیارهای موفقیت، نظارت بر راه طی شده و انگیزه لازم واسه حرکت روبه جلو رو در شما جفت و جور می کنه.